Selskapet

Du er her : Velkommen > Selskapet

SELSKAPET

Ischebeck Nordic ble startet i 2011 som et datterselskap til Friedr. Ischebeck GmbH i Tyskland som ønsket å ekspandere inn på det nordiske markedet. Man fant det bedre å ha et datterselskap på det lokale markedet enn å prøve å følge med fra Tyskland.

Firmaet Friedr. Ischebeck GmbH ble startet i 1881 da smeden Friedrich Ischebeck kjøpte en liten smie og verktøysfabrik i Ennepetal, som ligger i Ruhrområdet mellom Düsseldorf og Dortmund. Firmaet spesialiserte seg på å produsere skrustikker.

1912 bygde sønnen Ernst Ischebeck et støperi til eget behov. Her støpes den i dag komponenter i små og store serier for eksterne kunder.

På 1930-tallet begynner firmaet Ischebeck å interessere seg for grøftesikring og de første grøftestøttene i stål produseres. Senere kommer komplette grøftesikringssystemer i både stål og aluminium.

Tyve år senere utvider Ischebeck sitt produktprogram til å omfatte også forskaling. Først kom enkeltstøtter av stål, deretter har man utviklet revolusjonerende modulbaserte forskalingssystemer i aluminium.

På 1980-tallet går Ischebeck inn på geoteknikkområdet. Hovedproduktene der er selvborende injeksjonsanker og mikropæler.

Med tiden strakte seg aktivitetene utenfor Tysklands grenser i form av datterselskaper og samarbeid med lokale partnere, først i Europa, så etter hvert over hele verden.

I dag er Ischebeck engasjert i landsspesifikke løsninger med høye krav på en rekke områder. Det i kombinasjon med den generelle tekniske utviklingen er en stor utfordring som Ischebeck tar seg an med verdensomspennende kompetanse. Ischebeck Nordic er stolte av å være en del av nettverket Ischebeck.